Norge

Munch-museet stadig dyrere

Det omstridte Munch-museet Lambda i Oslo blir 200 millioner kroner dyrere enn det de trodde før. Museet vil koste over 2 milliarder kroner.

Det nye museet med Edvard Munchs kunst skal bygges i Bjørvika i Oslo. Museet heter Lambda. Det blir 200 millioner kroner dyrere en først beregnet. Den endelige regningen blir på over 2 milliarder kroner.

Oslo kommune har først nå tatt med ekstra ting i en søknad om støtte fra Staten. Derfor blir regningen så stor, skriver Dagsavisen.

I fjor vår ble det sagt at Lambda-museet ikke skulle koste mer enn 1,6 og 1,7 milliarder kroner. Et drøyt halvår senere måtte prisen justereres opp til 1,8 milliarder. Årsaken var prisjustering og fordi det måtte lages en egen og ny løsning for strøm og oppvarming.

Oslo kommune ber kulturminister Thorhild Widvey om 683,6 millioner kroner. Det er 230 millioner kroner mer enn kommunen søkte om i fjor.

– I forrige søknad tok vi ikke med hva tomten og området rundt koster. Vi har også hatt utgifter til plan– og designkonkurranse. Men ellers er søknaden den samme, forklarer Anne Siri Koksrud. Hun er sekretær til kulturbyråd Hallstein Bjercke.

Kokrud sier at da kommunen søkte sist, var det ikke bestemt hvor museet skulle ligge.

Libe Rieber-Mohn leder bystyregruppa til Arbeiderpartiet i Oslo. Hun sier at dette var akkurat det partiet var redd for.

Fremskrittspartiet (Frp) har hele tiden vært motstander av Lambda. Jøran Kallmyr er partiets representant i Oslo bystyre. Han er svært kritisk til at de ikke har regnet på de nye kostnadene før nå. Han mener det har gjort at det har vært lettere å godkjenne museet.

LES MER HER: Vil bygge Munch-museum i Bjørvika

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå