Norge

Blir utepils forbudt?

Tror du det blir forbudt å drikke øl utendørs eller Andebu kommune vil bytte navn til Andeby? Da har du blitt lurt i dag.

Første april er dagen hvor vi lurer hverandre. Avisene er også kjent for å lure leserne sine denne dagen.

Bryggeri- og drikkevare-foreningen prøvde å lure folk ved å si at Helsedirektoratet har bestemt at det skal bli forbudt å drikke utendørs. De mener at skummende ølglass en varm sommerdag har en markedsførings-effekt og er et brudd på forbudet mot alkoholreklame. Det var heldigvis kun en spøk.

Avisa Tønsbergs Blad prøvde å lure sine lesere med at Andebu kommune skulle bytte navn til Andeby.

Trønderavisa skrev at alle nordmenn måtte bytte etternavn til slik man uttaler det. Hvis du bor i Nord-Trøndelag og heter Hermansen, så måtte du endre navnet til Hærrmainnsn. Det måtte du ha gjort innen 15. april. Men dette var også en spøk.

Språkrådet meldte tirsdag at de ønsker å slippe til nye tegn på tastaturene. De ville dermed fjerne C, Q, X og Z fra det norske alfabetet. De ville erstatte de fire tastene med smilefjes, blunkefjes, tommel opp og tommel ned.

Deichmanske bibliotek på Oppsal skrev på sin Facebook-side at de kun ville tillate to pensjonister om gangen. De mente at det var for mange pensjonister på biblioteket.

Statens vegvesen skrev at alle fotgjenger-skilt i Norge skulle erstattes med «Silly walk»-skilt. Altså i beste John Cleese-stil. De mente at dette vil føre til økt fysisk aktivitet.

Den katolske kirke lanserte tirsdag kokeboken Skjær Silden. Boka var skrevet av den kjente forfatteren og munken Fransel Gryn. Et ordspill som blir til skjærsilden når du slår det sammen. Skjærsilden er en renselse som frelste sjeler må gå igjennom før oppstandelse. Det er en katolsk lære. Verken boka eller forfatteren finnes.

Gjester ved det nye hotellet i Tromsø vil bli møtt av 30 frittgående høns i hotellobbyen. Det skrev Nordic Choice Hotels i en pressemelding. Hønene skal forsyne hotell-gjestene med ferske og kortreise egg hver eneste dag. Hotellkjeden skrev at hønene har blitt trent i å omgås mennesker i et hotellmiljø. Dette var selvsagt også en spøk.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå