Norge

Kos deg mens du kan

Det vil bli strålende sol og høye temperaturer Sør-Norge de neste dagene. Kos deg mens du kan. Tidlig neste uke snur det.

– Stort sett pent vær over hele Sør-Norge. Det svarer vakthavende statsmeteorolog Arild Mentzoni om været vi får i helgen i sør.

Bor du i Sør-Norge, er det bare å glede seg. Selv om det ikke blir skyfritt, vil det bli mye sol. På de beste stedene kan det bli så varmt som 20 grader.

Det betyr at dersom du skal løpe Sentrumsløpet i Oslo, en marathon i Bergen eller gå Skarverennet lørdag, vil det bli varmt i løypa.

Men også vi andre kan kose oss med det pene været, men ikke lenger enn til tirsdag.

– Da snur det og blir kjøligere, sier Mentzoni.

Han forklarer at det i sør vil bli nedbør av og til fra tirsdag, særlig nord for Stad og Dovre. Ifølge meteorologen blir det regn eller sluddbyger i lavlandet og snøbyger i høyden.

– Sør for Stad og Dovre blir det lengre perioder med oppholdsvær og noe sol. Men det blir kjøligere her også, sier han.

Lenger nord får man dessverre ikke oppleve det samme godværet som i sør.

– I Nord-Norge blir det litt mere ustabilt, selv om det i Nordland vil bli nokså bra vær – men ikke lenger enn til helgen.

I Troms og Finnmark ventes det en kjøligere værtype og ustabilt vær. Dette varer hele helgen og vil vedvare utover kommende uke.

I indre strøk i Troms og Finnmark kan det bli noe bra vær. Men i lavlandet blir det regn og sluddbyger. Det kan også bli snø i høyden i nord. Vinden kan nå kulings styrke ved kysten og i fjellet i Nord-Norge.

– Og det vil fortsette med nedbør. Det kan komme som sluddbyger i høyereliggende strøk. Den kjølige værtypen vil fortsette, sier han.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå