Norge

– Det viktigste er å finne Agnes

Politiet leter fortsatt etter savnede Agnes Elisabeth Müller. Ektemannen er fortatt mistenkt for å ha drept henne.

Politiet bruker fortsatt store ressurser på å finne savnede Agnes Elisabeth Müller. Ektemannen hennes er siktet for å ha drept henne. Det har ikke kommet fram opplysninger som svekker mistanken mot ham.

– Agnes Müller har vært savnet i over to uker. Det er veldig utfordrende for oss at vi ikke har funnet henne. Det er det viktigste for oss. Vi gjør alt vi kan for å finne henne, sier Kristin Nord-Varhaug til NTB. Hun er politiinspektør i Rogaland politidistrikt.

LES MER HER: Politiet mener Agnes er drept

Politiet bruker fortsatt hund til å lete etter den savnede 36-åringen.

– I tillegg er det mange frivillige som deltar. Det er vi veldig glade for, sier Nord-Varhaug.

Politiet avhører fortsatt den siktede ektemannen. De snakker også med vitner. Dette skjer samtidig som andre leter etter Müller.

– Han har jo vært avhørt flere ganger, først som vitne og deretter som siktet. Han har først fått forklare seg fritt. Torsdag hadde vi det første konfronterende avhøret, forteller politiinspektøren.

Å konfrontere betyr å be noen forklare noe de har sagt før. Eller det kan bety å be noen forklare opplysninger som ikke stemmer med det de selv har sagt. Den siktede måtte svare på spørsmål om flere ting han hadde sagt tidligere. Noe av det han hadde sagt, stemte ikke overens med hverandre. Andre ting stemte ikke med annen informasjon som politiet har. Avhøret varte i fem og en halv time.

– Vi ser også etter andre rimelige forklaringer på forsvinningen. Men så langt har det ikke kommet fram noe som svekker mistanken mot ektemannen.

Onsdag var det fengslingsmøte. Heller ikke da kom det fram slike opplysninger. Etter møtet sa forsvarer Ørjan Eskeland at den siktede 34-åringen hadde en teori om hvor kona kunne være. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad.

– Vi er fortsatt på et tidlig stadium i etterforskningen. Derfor kan jeg ikke si noe om hva som har kommet fram i avhørene. Det er alt Nord-Varhaug vil si om det forsvareren sa.

En tysk venn av Agnes Müller sendte henne en melding på nettsamfunnet Facebook 17. april. Han fikk ikke svar. Men han forteller at denne meldingen ble lest dagen etter. Det er ikke kjent hvem som leste den. Det skriver avisa VG fredag.

– Aktivitet på sosiale medier er noen av de tekniske undersøkelsene vi holder på med. Det er i tillegg til blant annet data fra telefon, forteller politiinspektøren. Hun sier politiet også ønsker å vite mer om hva vitner har sett.

– Det gjelder først og fremst i tiden rundt klokka 23.20 på kvelden 16. april. Vi håper blant annet å høre fra et par med barnevogn. De ble sett ved Oanes kai på det tidspunktet.

Onsdag ble ektemannen fengslet i fire uker. Han fikk brev- og besøksforbud. De to første ukene får han ikke lov til å ha kontakt med noen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå