Norge

UDI betaler flybilletten til afghansk tolk

Utlendingsdirektoratet hjelper Faizullah Muradi med å komme seg tilbake til Norge.

Utlendingsdirektoratet (UDI) betaler flyreisen for den afghanske tolken. De vil hjelpe Faizullah Muradi med å komme seg tilbake til Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: UDI vil intervjue tolken i Norge

«Utlendingsdirektoratet tar ansvaret for å få Faizullah Muradi til Norge og arbeider for at han skal komme hit så raskt som mulig». Det skriver UDI på nettstedet Twitter onsdag.

– Det betyr at vi hjelper ham med praktiske ting som flybilletter og andre reiseutgifter, sier John Olav Kroken til NTB. Han er presserådgiver i UDI.

LES OGSÅ:Tolk sendt ut av Norge

Muradi skulle egentlig komme tilbake til Norge onsdag. Muradis advokat Arild Humlen sier til NTB at den afghanske tolken trolig flyr fra Roma til Norge torsdag ettermiddag.

Humlen tror det blir avtalt tidspunkt med UDI om nye samtaler. Det vil skje når den afghanske tolken har kommet til Norge.

Muradi er fortsatt registrert som flyktning i Norge.

– Ordre om uttransportering er kansellert. Han skal fortsette i det asylmoduset han var i tidspunktet før utreise. Det betyr at han ikke skal registreres på nytt, han skal ikke direkte til UDI. Men han skal tilbake til det stedet der han ble hentet. Så skal det fastsettes intervjuer av han på ordinært sett, sier advokaten.

LES OGSÅ: Halvparten av tolkene har fått nei

Tolker som hadde jobbet for Forsvaret i Afghanistan fikk søke om asyl i Norge. Det skulle skje etter hvert som norske styrker trekkes ut av landet.

Men den afghanske tolken Faizullah Muradi ble utvist fra Norge. Det skjedde forrige uke. Mandag fikk Muradi beskjed om at han får slippe inn i Norge igjen. Han er nå i Italia.

– Dette er virkelig gode nyheter! Jeg klarer ikke å uttrykke hvor glad jeg er, sa Muradi til kanalen NRK.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå