Norge

Stopp for tog og t-bane

I pinsen blir det buss for tog flere steder i landet. Det blir også stopp på T-banen i Oslo.

Både T-banespor og togsystem skal bli bedre. Derfor må du finne annen transport i pinsen.

NSB og Flytoget må sette inn busser når Jernbaneverket stenger sporene gjennom Oslo. Det skal også jobbes på Jærbanen og Østfoldbanen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

For T-banen er det strekningen mellom Majorstuen og Stortinget som rammes. Sporveien skal jobbe i tunnelen både i pinsehelgen og helgen 14-15. juni.

– For alternative reiseforslag gjør et søk i reiseplanleggeren. Se også linjekart for T-banen med alternative buss- og trikkelinjer. Bysykkel kan kanskje også være et alternativ? Det skriver Ruter i en melding.

På Oslo sentralstasjon skal Jernbaneverket kontrollere kontaktledninger. Mellom Asker og Sandvika blir det bytte av skjøter og skinnestykker.

NSB setter inn buss for tog. Reisende blir i tillegg henvist til T-banen på strekninger i Oslo. Men hvis du skal mellom Majorstuen og Stortinget bør du altså finne et annet alternativ enn T-banen.

– Bussen bruker normalt lengre tid enn toget, men vi ber likevel passasjerer møte opp i henhold til ordinær rutetabell, sier NSB.

Flytoget setter inn busser. De ber sine reisende beregne 20 minutter ekstra reisetid til Oslo lufthavn fra Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker og Skøyen.

På Jærbanen pågår arbeidene fra rett før midnatt natt til lørdag til mandag formiddag. NSB sier det blir buss for tog.

Siste utgave

På forsiden nå