Norge

Nytt Munch-museum blir 382 millioner dyrere

Byggingen av Munch-museet i Bjørvika vil bli dyrere enn byrådet hadde regnet med.

Å bygge Munch-museet i Bjørvika vil koste 2,761 milliarder kroner. Det er når alle ekstra kostnader legges til. De ekstra kostnadene er løst inventar, kostnader utendørs, renter og pris-stigning i byggeperioden. Prisen er 382 millioner eller 23 prosent høyere enn det de regnet ut i 2009. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Munch-museet stadig dyrere

Byrådet i Oslo har lagt fram det kvalitets-sikrede forprosjektet for nytt Munch-museum torsdag. 246 millioner kroner av økningen i kostnader skyldes pris-stigningen de siste fem årene. Cirka 136 millioner skyldes blant annet nye krav til energiløsning og utslipp av klimagasser, ekstra terrasser til publikum og ekstra kostnader til fundamentering. Utlegget til fundamentering ble lagt til etter at det ble klart at Bjørvika synker.

I 2015 begynner byggingen av museet. Byggingen skal ta 43 måneder. Museet skal åpne i 2019.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå