Norge

– Må løse lærerstreik denne uken

Lærerne og Kommunenes Sentralforbund må finne en løsning denne uken. Ellers kan det bli storstreik ved skolestart.

Gjennom hele skoleferien har 36 lærere i Bergen streiket. Nå frykter arbeidstaker-organisasjonen LO at det kan bli en langt større streik. Den kan komme ved skolestart. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Denne uka skulle partene hatt et stort møte for å diskutere konflikten. Partene er Kommunenes Sentral-forbund, og arbeidstaker-organisasjonene Utdanningsforbundet og Norsk Lektorlag. Det møtet ble det ikke noe av. Partene hadde ikke noe å si til hverandre.

Nå begynner det å haste med å finne en løsning, sier Tor-Arne Solbakken i LO.

– Arbeidet med en løsning må starte nå. Det er for at partene skal komme fram til en løsning før skolestart, sier Solbakken til kanalen NRK.

Bakgrunnen for konflikten er mulige endringer i lærernes arbeidstid. Kommunenes Sentral-forbund (KS) vil at lærerne skal ha vanlig arbeidstid med 7,5 timer per dag. I dag kan lærere gå tidligere fra jobb, siden de ofte må jobbe på kvelder med retting av prøver. Eller at de har møter med foreldre etter arbeidstid. KS vil at arbeidsåret skal utvides fra 39 uker til 45 uker. Lærerne mener dette vil bety at de får mindre frihet. De mener de vil få mindre ansvar til å planlegge sin egen arbeidsdag. Og at de vil få flere oppgaver.

Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Partene møttes mandag hos Riksmekleren. De har ikke fått lov til å si noe etter møtet.

Dermed må de bruke de neste dagene til å prøve å finne en løsning.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå