Norge
Bildet viser en politibil ved en fotballbane. Tidligere i uka passet politifolk på fotball-spillerne på turneringen Norway Cup. Det blir nå slutt på ekstra politi på steder med mye folk. Politiet mener det ikke lenger er så høy fare for et terror-angrep.

Tar bort terror-beredskap

Nå blir det slutt på ekstra politi. Politiet går tilbake til normalen slik den var før det ble varslet om mulig terror.

Politiet tar bort de ekstra folkene som har passet på togstasjoner og flyplasser. Torsdag bestemte de at alt skal gå tilbake til det normale. De har ikke fått ny informasjon som gjør at de fortsatt frykter terrorangrep i Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Torsdag i forrige uke varslet politiet at det kunne komme et terrorangrep i Norge. De hadde fått informasjon om at en terrorgruppe hadde reist fra Syria. Gruppa kunne ha planer om å angripe i Norge.

LES MER HER: Roer ned terror-beredskap

Politiet visste ikke hvor eller når dette kunne skje. Derfor kalte de inn ekstra folk fra ferie. Politiet satte inn ansatte med våpen på togstasjoner, busstasjoner og flyplasser. Søppelkasser på togstasjonen Oslo S ble dekket til.

Folk ble bedt om å passe litt ekstra på. Nå mener Politiets sikkerhets-tjeneste at faren er mye lavere. Politiet skal fra nå jobbe på den måten de gjorde før trusselen ble kjent.

LES MER HER: Uenige om åpent terror-varsel

– Det at vi snakket åpent om trusselen kan ha gjort at et terrorangrep har blitt stanset. Men dette får vi nok aldri svar på, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Mer fra Norge

På forsiden nå