Norge

64.000 elever påvirket av streiken

5.527 lærere er nå tatt ut i streik. 64.000 elever påvirkes av streiken.

Mandag er skoleferien over. Samtidig er 5.527 lærere i streik. Disse er medlem av Utdanningsforbundet. Rundt 64.000 elever påvirkes av streiken. Det viser tall som Nettavisen har regnet på. Dette gjelder 37.774 elever i grunnskolen. 26.456 elever i videregående skoler påvirkes av streiken.

2.222 av de streikende lærerne jobber i grunnskolen.

Torsdag vil Utdanningsforbundet ta ut 2.263 flere lærere i streik. Dette vil påvirke 69 skoler til. Det skrev kanalen NRK sist fredag.

– Det er ingen rene barneskoler som blir tatt ut i streik fra torsdag. Det er for å skjerme de yngste elevene som har gledet seg til å begynne på skolen, sier Nina Hultin til nettavisa vg.no. Hultin er pressesjef i Utdanningsforbundet.

LES MER HER: Flere lærere tas ut i streik

Dermed vil det bli nesten 8.000 lærere i Utdanningsforbundet som streiker. Av dem jobber 3.898 i den videregående skolen. Ifølge Nettavisen vil da 94.458 elever påvirkes av streiken. Nærmere 26.000 av dem er elever i videregående skole.

LES MER HER: Tar ut 5.500 lærere i streik

Kommunenes Sentralforbund (KS) og Utdanningsforbundet er fortsatt uenige om den nye avtalen for arbeidstid.

LES MER HER: Lærerne stemte NEI

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå