Norge
<strong>FARVEL:</strong>Mandag ble Nini Stoltenberg bisatt i Uranienborg kirke. Her er faren hennes Thorvald Stoltenberg i det han holder minneord.

Tok farvel med Nini

Thorvald Stoltenberg holdt mandag minneord i datteren Ninis bisettelse. Han beskrev det som sin verste sorg å miste datteren.

Mandag ble Nini Stoltenberg bisatt i Uranienborg kirke i Oslo. Hun døde onsdag 30. juli, 51 år gammel. Hun er søsteren til tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

– Det er meningsløst at Nini på 51 år dør før meg. Men trøsten har vært dere, de utallige hilsenene og den omtalen hun fått, sa faren Thorvald Stoltenberg i bisettelsen. Det er ifølge nyhetsbyrået NTB.

Familien har fått hundrevis av brev som hyller Nini.

Kjente personer fra norsk politikk og samfunnsliv kom til kirken. Mange av dem hyllet Nini Stoltenberg for at hun var så åpen om at hun slet med narkotika.

– Hun var et varmt og og spontant menneske som glitret mye. Hun var en veldig åpen person som fortalte om viktige ting, som det at hun slet med narkotika, sa Raymond Johansen til kanalen TV 2. Johansen er partisekretær i Arbeiderpartiet.

LES MER HER: Søsteren til Stoltenberg er død

Også storebror Jens Stoltenberg var sterkt preget da han tok farvel med sin kjære lillesøter.

– En storebror skal beskytte lillesøsteren sin. Jeg prøvde å passe på deg, Nini, sa han, ifølge nettavisa vg.no.

Mer fra Norge

På forsiden nå