Norge
Bildet viser flere ambulanser og politifolk som sperrer av veien. Tre døde i en eksplosjon på Geilo i Buskerud onsdag. De jobbet med å lage en undergang under en toglinje. Sprengstoff skal ha eksplodert ved et uhell.

Forferdet over at tre døde

Onsdag kveld ble en tredje person funnet død på Geilo. Statens vegvesen sier at de er forferdet over ulykken med sprengstoff.

Flere personer jobbet med en undergang under toglinja onsdag. Den skulle bygges ved Geilo i Buskerud. Noe gikk galt. De satte opp sprengstoff. Men de rakk ikke å legge over matter som skal fange opp steinen som sprenges. Derfor ble eksplosjonen ekstra kraftig, sier Statens vegvesen til avisa Aftenposten.

Først ble det sagt at to personer døde. Onsdag kveld sa politiet at tre personer døde i ulykken. To personer ble lettere skadd. To av de døde er nordmenn som jobbet for selskapet T. Engene AS. Politiet hadde onsdag kveld ikke fått varslet familien til den tredje døde.

LES MER HER: To døde i eksplosjon

Terje Moe Gustavsen er direktør i Statens vegvesen. Det er de som hadde leid inn selskapet for å lage en ny undergang. Gustavsen sier han er forferdet, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette er en av de mest alvorlige og tragiske arbeids-ulykkene på et av våre prosjekter noensinne, sier Gustavsen. Han skriver dette på Statens vegvesens egne nettsider.

Han reiste selv til Geilo da ulykken ble kjent.

– Jeg er forferdet over det som er skjedd. Mine tanker går nå til familiene til de døde i denne tragiske ulykken, sier Gustavsen.

Politiet fryktet nye eksplosjoner. Derfor fikk ingen gå eller kjøre nærmere enn 400 meter fra stedet.

– Onsdag kveld jobber folk fra bombegruppa og Kripos på stedet. De er inne på skadestedet og vil fortsette å rydde unna det som er farlig, sa Odd Halvard Seterdal i politiet onsdag kveld.

Seterdal sa at dynamitt var blitt spredt over et stort område. Derfor var det en stor jobb å sikre stedet.

Tor Erik Pettersen var en av dem som så den kraftige eksplosjonen. Den kunne høres flere mil unna.

– Vi hadde akkurat kjørt forbi da det smalt kraftig. Vi skjønte fort at det var noe alvorlig. Vi så skyer av støv. Hele bilen vår ristet, sier Pettersen til nyhetsbyrået NTB.

Folk i flere hus måtte bort. Blant dem var ekteparet Haldis og Sverre Isungset.

– Jeg har aldri hørt et smell som dette før. Det ristet i hele huset, sier Sverre Isungset til avisa Hallingdølen.

NSB kjører passasjerer på toglinja Bergensbanen i buss forbi ulykkesstedet. Selve toglinja ser ikke ut til å være skadd.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå