Norge
Bildet viser regjeringen. De har sendt ut 484 asylbarn med tvang de siste tolv månedene. Det er til tross for at flere asylbarn skulle få bli i Norge.

De har kastet ut 484 asylbarn

Det siste året har regjeringen sendt ut 484 asylbarn. De er sendt ut av landet med tvang.

Regjeringen har de siste tolv månedene sendt ut 484 asylbarn. De er blitt sendt ut av landet med tvang sammen med familiene sine. Det er 162 flere enn den rødgrønne regjeringen sendte ut. Det gjelder for de siste elleve månedene de rødgrønne styrte. Det skriver avisa Klassekampen.

De borgerlige partiene har en avtale om samarbeid. Den skulle føre til en løsning for asylbarna. Det gjelder de som har vært lenge i Norge. Men tallene som Klassekampen har fått, viser noe annet. De har fått tallene fra Politiets utlendingsenhet (PU).

I avtalen om samarbeid sto det at rundt 170 barn skulle få bli i Norge. Men mange barn er ikke tatt med. Årsaken er at de ble sendt ut med tvang før saken deres ble prøvd.

Ann-Magrit Austenås er general-sekretær i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas). Hun sier at flere familier blir sendt ut av landet. Det skjer samtidig som søknaden om å få bli, sendes inn til Utlendingsnemnda. Hun sier at Noas bare ser politikken til Fremskrittspartiet (Frp) i denne avtalen. Hun sier at det bare gis penger til det som har å gjøre med å sende barna ut. Samtidig blir det færre penger til å behandle sakene til asylsøkerne, sier hun.

Karin Andersen representerer Sosialistisk Venstreparti (SV) på Stortinget. Hun tror regjeringen har satt opp tempoet. Hun tror det er fordi de vil få flest mulig ut før det kommer nye regler.

– Hvordan Venstre og KrF kan sitte rolig å se på dette, er umulig å forstå. De lovte å få til bedring. Men det har jo blitt verre. Nå må de sette foten ned. De må stoppe regjeringen. De er tross alt ansvarlige for at de får sitte. Og de har en avtale om at barn som har vært her lenge, skal få opphold. Det sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Geir Sigbjørn Toskedal er talsmann for innvandringspolitikk i Kristelig Folkeparti (KrF). Han sier at de nå snakker med Venstre om hva de skal gjøre med saken.

– Vi er klar over de høye returtallene. Nesten ukentlig får jeg rapporter som jeg synes er vanskelig å takle, sier han til Klassekampen.

Mer fra Norge

På forsiden nå