Norge

Det går bedre med ebolasmittet kvinne

En norsk kvinne er smittet av viruset ebola. Nå går det bedre med henne.

Det går bedre med den norske kvinnen som er syk av viruset ebola. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Kvinnen ble smittet i Sierra Leone.

Kvinnen jobber for organisasjonen Leger Uten Grenser. Hun ble fløyet hjem fra Sierra Leone forrige tirsdag. Den syke får behandling ved Ullevål sykehus i Oslo. Hennes tilstand er stabil, men med tegn til bedring.

– Å bli sykere igjen på denne tiden er ekstremt sjeldent. Det vil jeg si er veldig uvanlig, sier Dag Kvale til NTB mandag. Han er avdelingsleder ved Oslo universitets-sykehus Ullevål.

LES MER HER: Ebolasyk: - Takknemlig for hjelpen

Søndag ble det kjent at en helsearbeider var smittet av ebola i Texas i USA. Hun behandlet en kvinne som er smittet med ebola. Ullevål sykehus sier at de har full kontroll og gode rutiner. De skal forhindre spredning av viruset.

– Utstyret vårt er over standard, og vi har dyktige ansatte. Det er kun et fåtall leger som har direkte kontakt med kvinnen. Det er en krevende situasjon for dem det gjelder. Men vi har gått inn i en slags situasjon med beredskap hvor alle gir ekstra, sier Kvale.

LES MER HER: – Hun er i de beste hender

Luft- og avløpssystem er sikret. Og avfall med smitte fraktes på en sikker måte. Det ødelegges i et helt lukket rom. Legene har ikke fått noen regler for hvor de kan bevege seg på fritiden. Det gjelder de legene som har direkte kontakt med kvinnen.

– Sykehusets regler for smittevern gjelder også i dette tilfellet. Du smitter ikke dersom du er frisk og feberfri, sier Kvale. Han sier at sykehuset har en plan klar. Den bruker de dersom noen får feber.

Mer fra Norge

På forsiden nå