Norge
<strong>VÆPNET:</strong>Regjeringen vil at politifolk kan bære skytevåpen. Det er i enkelte distrikter. Flere er kritiske til forslaget. Denne politibetjenten har skytevåpen på grunn av terrortrusselen mot Norge i juli.

Vil ikke ha væpnet politi

Regjeringen har foreslått at politfolk kan bære skytevåpen til vanlig. Men blant annet Politihøgskolen, Norges Politilederlag og LO er imot forslaget.

Regjeringen foreslår at politiet i enkelte distrikter kan bære våpen til vanlig. Det er der politiet selv mener det er nødvendig. Regjeringen vil også at Politidirektoratet skal bestemme hvem som skal væpnes. I dag er det Justisdepartementet som bestemmer dette. Forslaget har vært ute på høring. Tirsdag gikk fristen for høring ut.

LES MER HER: Strengere sikkerhet ved Stortinget

Flere er kritiske til forslaget. Det er blant annet Norges politilederlag, Politihøgskolen og Hovedverneombudet for politi- og lensmannsetaten. Men også LO, Det kriminalitets-forebyggende råd og Samfunnsviterne. Samfunnsviterne er en arbeidstaker-forening for akademikere. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Vil ha politi med våpen nå

Norges Politilederlag mener politifolk ikke trenger å bære våpen. Det er fordi politifolk har skytevåpen i politibilene.

Det kriminalitets-forebyggende råd mener at væpnet politi kan føre til at flere kriminelle bruker skytevåpen.

Også partiene Venstre og Kristelig Folkeparti er imot regjeringens forslag.

Mer fra Norge

På forsiden nå