Norge

Tok terrorsiktet mann i Fredrikstad

Politiet har pågrepet en mann som er siktet for terror. Mannen er fra Fredrikstad i Østfold.

En 23 år gammel mann er pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Mannen er siktet for terror, melder kanalen TV 2.

23-åringen er fra Fredrikstad i Østfold. Han skal være en viktig person i det ekstreme islamistiske miljøet i Østfold. 23-åringen er venn av flere islamister som er i Syria. Han skal også være venn med islamister som har kommet tilbake fra å ha kriget i Syria, ifølge TV 2.

PST skal ha fulgt med på 23-åringen over lengre tid. Han ble pågrepet fredag morgen.

– PST pågrep i morgentimene i dag en person i 20-årene. Det er et nødvendig skritt i en etterforskning som pågår, sier Trond Hugubakken i PST til TV 2. Han er kommunikasjons-direktør.

Norskpakistaneren kom tilbake fra Syria fredag 7. februar. Han hadde skuddskader. Han ble siktet for å ha vært med i en terrororganisasjon i Syria. 23-åringen sa at han holdt på med nødhjelp i Syria.

Mannen er tidligere siktet for terror, bekrefter seniorrådgiver Siv Alsén i PST til nyhetsbyrået NTB.

Pågripelsen kommer som en del av etterforskningen med dette. Politiet ransaket fredag leiligheten hans.

– Han er pågrepet for avhør om forhold før februar 2014. Ellers er det intet nytt i den saken, sier advokat John Christian Elden til TV 2. Han forsvarer siktede.

Det vurderes om 23-åringen vil bli fremstilt for varetekstfengsling etter at avhørene er avsluttet. Det er ikke kjent om siktelsen vil bli endret.

Klar Tale følger saken.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå