Norge

Tok terrorsiktet mann i Fredrikstad

Politiet har pågrepet en mann som er siktet for terror. Mannen er fra Fredrikstad i Østfold.

En 23 år gammel mann er pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Mannen er siktet for terror, melder kanalen TV 2.

23-åringen er fra Fredrikstad i Østfold. Han skal være en viktig person i det ekstreme islamistiske miljøet i Østfold. 23-åringen er venn av flere islamister som er i Syria. Han skal også være venn med islamister som har kommet tilbake fra å ha kriget i Syria, ifølge TV 2.

PST skal ha fulgt med på 23-åringen over lengre tid. Han ble pågrepet fredag morgen.

– PST pågrep i morgentimene i dag en person i 20-årene. Det er et nødvendig skritt i en etterforskning som pågår, sier Trond Hugubakken i PST til TV 2. Han er kommunikasjons-direktør.

Norskpakistaneren kom tilbake fra Syria fredag 7. februar. Han hadde skuddskader. Han ble siktet for å ha vært med i en terrororganisasjon i Syria. 23-åringen sa at han holdt på med nødhjelp i Syria.

Mannen er tidligere siktet for terror, bekrefter seniorrådgiver Siv Alsén i PST til nyhetsbyrået NTB.

Pågripelsen kommer som en del av etterforskningen med dette. Politiet ransaket fredag leiligheten hans.

– Han er pågrepet for avhør om forhold før februar 2014. Ellers er det intet nytt i den saken, sier advokat John Christian Elden til TV 2. Han forsvarer siktede.

Det vurderes om 23-åringen vil bli fremstilt for varetekstfengsling etter at avhørene er avsluttet. Det er ikke kjent om siktelsen vil bli endret.

Klar Tale følger saken.

Mer fra Norge

På forsiden nå