Norge
Bildet viser advokatene Øystein Storrvik og Heidi Juritzen som forsvarte hushjelpen for drapet på Pål Stener Johannessen.

Vil ha 13 års fengsel

Hushjelpen er dømt for å ha drept Pål Stener Johannessen. Aktor vil ha 13 år i fengsel for hushjelpen.

Retten mener at hushjelpen utnyttet sin posisjon som tillitsperson og hushjelp. De vil at hun skal dømmes til 13 år i fengsel. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Onsdag ettermiddag ble hushjelpen dømt for å ha drept Pål Stener Johannessen. Det var i Borgarting lagmannsrett. Johannessen ble 90 år gammel. Kvinnen gråt da hun ble dømt.

– Men jeg er jo ikke skyldig. Jeg har ikke gjort det. Det sa den 62 år gamle kvinnen.

Den 90 år gamle mannen ble funnet død i sengen sin. Det var den 13. mars i 2013. Obduksjonsrapporten viser at han døde av kvelning. Han hadde skader i ansiktet og på halsen. Politiet tror ikke han kan ha skadet seg selv.

Kvinnen har hele tiden sagt at hun er uskyldig. Det tror også forsvareren hennes.

– Dødsfallet var ikke et drap. Den gamle mannen kan ha dødd av naturlige årsaker, sier advokat Øystein Storrvik. Han er forsvarer for hushjelpen.

Kvinnen var hushjelp for Johannessen i 15 år. Aktor tror at sjalusi, frykt for tap av inntekt og frykt for å miste en stor arv etter 90-åringen var grunnen til at hun drepte ham. Hushjelpen var sannsynligvis sjalu på en yngre hjemmehjelp.

Den gamle mannen hadde laget en kladd til et nytt testamente. Der var hjemmehjelpen enearving. Hushjelpen var tatt vekk. Johannessen hadde mye penger og en verdifull leilighet. Hushjelpen var satt opp som den som skulle arve formuen. Tingretten mente hun drepte Johannessen fordi han skulle endre hvem som skulle få arven. Han ville isteden at en 36 år gammel kvinne skulle arve formuen.

Hushjelpen er uføretrygdet. Hun risikerte å tape en ekstrainntekt på 20.000 kroner i måneden. Hun risikerte også å miste hele arven etter Johannessen. Arven er på omtrent 15 millioner kroner.

– Det kan være vanskelig å tro og forstå at tiltalte tok livet av Johannessen. Hun er en kvinne i 60-årene. Hun er mor og bestemor. Men en kan ikke se på et menneske hva det er i stand til å gjøre i en gitt situasjon. Det sa Irlin Irgens i sin sluttprosedyre i Borgarting lagmannsrett. Hun er statsadvokat.

I sommer ble hushjelpen dømt til 13 års fengsel i Oslo tingrett. Borgarting lagmansrett foreslår altså like mange år i fengsel.

LES OGSÅ: Sier hun ikke er skyldig

Mer fra Norge

På forsiden nå