Norge
Bildet viser skiløperen Petter Northug.

Må kanskje sone under VM

Petter Northug kan gå glipp av VM på ski neste måned. Han må sone dommen sin.

Petter Northug ble dømt til 50 dager fengsel. Det var fordi han kjørte etter å ha drukket alkohol og krasjet bilen.

Nå kan skiløperen miste verdensmesterskapet (VM) på ski i Sverige 18. februar. Det er fordi han kan måtte sone straffen sin allerede da. Det er avisa Klassekampen som skriver om saken.

Avisa skriver at Northug ikke har søkt om å få utsatt soninga. Det betyr at han skal sone innen to måneder fra Kriminal-omsorgen får dommen. Klassekampen sier de vet at Kriminal-omsorgen fikk dommen til Northug i november.

Selv har Northug sagt at han ikke skal sone før til høsten eller vinteren. Men det ville ikke vært etter reglene. Avisa skriver at flere kilder har sagt de er bekymret for at Northug får spesiell behandling.

– Vi behandler alle saker med et likt utgangspunkt. Her er det ikke snakk om at noen kan få særbehandling, sier Tore Råen i Kriminal-omsorgen.

Northug vil ikke kommentere saken, skriver nyhetsbyrået NTB. Men manageren hans sier at skistjernen ikke har fått beskjed om soning ennå.

Straffen til Northug var ubetinget. Det betyr at han må sone straffen. Northug skal sone hjemme hos seg selv. Han skal ha på seg en fotlenke slik at han ikke kan dra noe sted.

LES MER HER: Northug soner neste desember

Mer fra Norge

På forsiden nå