Norge
Bildet viser Oslo tinghus.

Bestilte drap på datterens kjæreste

Seks personer er tiltalt for å ha slått ned og kidnappet en mann. Politiet tror faren bestilte drap på datterens kjæreste.

En 19 år gammel mann ble slått ned og kidnappet på Røa t-banestasjon. Seks personer er tiltalt i saken. Påtalemyndigheten tror at faren til en nå 19 år gammel jente bestilte drapet. De mener faren betalte 250 000 kroner for drapet. Den kidnappede mannen var datterens kjæreste. Faren er også tiltalt for å ha slått datteren. Det skriver avisa Dagbladet. Familien har bakgrunn fra Afghanistan.

– Forholdet deres var ikke godkjent eller ønsket fra hennes familie. Det er bakgrunnen for volden mot henne. Og at det ble bestilt et drap på ham. Det sa Trude Antonsen i sitt innlednings-foredrag i retten. Antonsen er statsadvokat.

Rettssaken begynte i dag, mandag. Faren måtte gå ut av retten da jenta forklarte seg. Det var flere spørsmål hun ikke ville svare på.

Aktor Antonsen viste flere ganger til det hun har fortalt til politiet. Hun har sagt til politiet at faren har sagt at det er strengt forbudt for jenter å finne seg kjæreste på egenhånd. Familien «tapte ære» da hun ble sammen med gutten. Det har jenta sagt til politiet.

Familien ble sjokkert da de fant ut at jenta var kjæreste med gutten. De mente at han ikke var en god person. Den 19 år gamle mannen har bodd i en barneverns-institusjon helt siden han kom til Norge. Han kom til Norge som mindreårig asylsøker.

Faren har hatt fire-fem personer han mente at jenta burde gifte seg med. En fetter av henne var blant de fem.

Faren nekter straffskyld. Han sier at de 250 000 kronene gjaldt en avtale om et bilvaskeri.

Den 19 år gamle mannen ble slått ned ved Røa t-banestasjon søndag 9. februar i fjor. Han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo. Der ble han bundet og mishandlet med slag, spark, kvelning og pisking, ifølge tiltalen.

Fire av de tiltalte innrømmer straffskyld for kidnapping og mishandling. De er ikke tiltalt for bestillingsdrap. Påtalemyndigheten tror de var ute etter å lure faren ved å ta pengene. Leiemorderne utførte ikke jobben. De innrømmer å ha laget falske drapsbilder for å lure oppdragsgiveren. Det skriver avisa VG.

Til å hjelpe seg skal de to «leiemorderne» ha kjøpt et sårplaster og falskt blod på Festkompaniet i Oslo sentrum. Festkompaniet er en butikk som selger moroeffekter og karnevalsutstyr.

Den kidnappede mannen ble sluppet ut etter omtrent et døgn. Jenta har brutt kontakten med familien etter hendelsen. De lever under beskyttelse.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå