Norge

– Fortsatt fare for terror i Norge

Det er fortsatt fare for et terrorangrep i Norge i år, mener Politiets sikkerhetstjeneste. De er mest redde for personer som handler alene.

Det er sannsynlig at det blir terror i Norge eller at noen forsøker dette. Det kan skje i løpet av 2015, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST har undersøkt faren for sikkerheten i Norge. DE fortalte om undersøkelsen på en pressekonferanse onsdag. Benedicte Bjørnland er sjef for PST. Hun fortalte om tre punkter rundt islamisme som betyr noe for sikkerheten i Norge.

Ifølge Bjørnland verves folk til radikal islam i grupper der det er mye vold.

– Mye av dette foregår på det sentrale østlandsområdet. Men det er ikke et problem spesielt i Oslo eller en utfordring bare i de store byene, sa Bjørnland. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

PST-sjefen sa at dette ikke bare gjaldt muslimske ungdommer.

– Vi har sett at også etnisk norsk ungdom blir radikalisert. Det kan gå svært raskt, sa hun.

Fremmedkrigere er et problem for Norge. Det har PST også snakket om tidligere. Krigerne er nordmenn som har sympati med ulike grupper og som har kriget for dem i utlandet. Så reiser de hjem igjen.

– Det er flere som reiser til Syria og Irak. Vi har telt 70 personer. Men vi tror det kan være mange flere som er reist. De fleste blir med i grupper som vil angripe Vesten, sier PST-sjefen.

PST vet at det er folk i Norge som er enig med terrorgrupper som Den islamske staten (IS). Og at de kan komme til å gjøre noe dersom gruppene ber om det.

– Vi har sett det skje i andre land. Derfor må vi erkjenne at en terroraksjon kan komme helt uten forvarsel, sa hun.

Siste utgave

På forsiden nå