Norge

Snøen lager kaos

Det er kommet mye snø natt til torsdag. All trafikk med buss i Oslo er stoppet. Togene er også forsinket.

Busselskapet Ruter har stoppet all trafikk med buss i Oslo torsdag morgen. Det er kommet mye snø i løpet av natten. Store deler av Østlandet opplever snøkaos.

– Det er ekstreme værforhold og svært glatt, sier Trond Brekke i Ruter til nyhetsbyrået NTB torsdag morgen.

Flere fly var forsinket på Oslo lufthavn. Men ingen avganger ble avlyst torsdag morgen. Oslo lufthavn stengte i 11-tida for å rydde unna snø. Flyplassen blir stengt i to timer. Like før klokka 13.30 er den ene rullebanen åpnet.

– Vi har stengt rullebaner og taksebaner. Vi får ikke unna nok snø til å ha sikker flytrafikk, sier Lasse André Vangstein ved Oslo lufthavn til nyhetsbyrået NTB.

Det skal begynne å regne ut på dagen torsdag. Mye av snøen vil forsvinne.

Onsdag fikk folk beskjed om forberede seg på våt snø, vind og vanskelige kjøreforhold på Sør- og Østlandet. Den kom fra Meteorologisk institutt.

Instituttet tok snøkaoset med litt humor. De skrev et dikt på nettsamfunnet Twitter:

«Torsdag vil det snø, og det kan fort bli kø. Har du satt sommerdekkene på? Da bør du la bilen stå.»

Snøværet er ventet å vare til midt på torsdag i Agder-fylkene. I fylkene Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus, Oslo, Oppland og Hedmark vi snøen bli værende til torsdag kveld.

En feil på sporet ved Oslo S fører til store forsinkelser i togtrafikken. Jernbaneverket fortalte om feilen omtrent klokka 9.

Strekningen mellom Oslo S og Lillestrøm var delvis stengt for togtrafikk på grunn av feil på sporet. Strekningen er åpnet igjen, men det kan bli forsinkelser. Det er også en sporfeil på Bryn stasjon. Det er fortsatt delvis stengt mellom Oslo S og Bryn.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå