Norge

— Mobbeofre må få lov til å skulke

Barn som mobbes må få lov til å skulke skolen, uten å få lavere karakter i orden og oppførsel. Det mener Terje Bratland.

— Som mobbeoffer får du dobbel straff. I tillegg til mobbingen får mange lavere ordenskarakter, fordi de blir hjemme fra skolen, sier Terje Bratland.

Bratland er samfunnsdebattant og politisk aktiv i partiet Høyre. Han kom ikke inn på videregående skole. Det var fordi han hadde for mye fravær på ungdomsskolen.

— Årsaken til fraværet var mobbing, sier Bratland til Nettavisen.

Bratland har skrevet et forslag til Kunnskapsdepartementet. Han har skrevet det sammen med Tore Sveum i organisasjonen Stopp mobbingen. I forslaget skriver de at mobbeofre må få lov til å skulke.

Bratland og Sveum har jobbet for å stoppe mobbing i skolen i mange år. De mener det er viktig at elever som kommer på etterskudd med skolearbeidet på grunn av mobbing, ikke må havne i spesialklasser.

— Elevene bør inkluderes i ordinær undervisning. De bør få tilbud om ekstra undervisning for å ta igjen det tapte, skriver de i forslaget.

De vil også straffe de groveste tilfellene av mobbing. De mener mobberen må flyttes til en annen skole, hvis ingenting annet fungerer.

Siste utgave

På forsiden nå