Norge
Bildet viser en mink i bur. Den kikker ut av en åpen dør i buret.

Jubler for nytt forslag om pelsdyr

Landbruksminister Sylvi Listhaug vil gi mindre penger til folk som driver med pelsdyr.

Listhaugs forslag om å kutte støtten til bønder som driver med pelsdyr skaper jubel. Alle som er imot pels er glade. Miljøpartiet De Grønne håper nå at det blir slutt på hele næringen.

Folk som driver med pelsdyr får i år 17,8 millioner kroner i støtte. Disse pengene brukes til å frakte mat til dyrene. Støtten foreslår landbruksministeren nå å fjerne. Tirsdag fikk bøndene tilbud fra staten. Det er klart for årets landbruksoppgjør. Dette forslaget var i tilbudet.

– Det er bra at det kuttes i støtten til pelsdyrdrift. Vi har foreslått å gjøre slutt på pelsdyr-oppdrett over en periode på fire år. Så pengene burde likevel gå til pels-bøndene. Slik at de kan gjøre de nødvendige endringene og slutte med pels, sier Hilde Opoku i Miljøpartiet De Grønne.

Organisasjonen Dyrevernalliansen kaller forslaget for «en gledens dag». Også organisasjonen NOAH er glade. Men de mener pengene burde brukes på å gjøre slutt på næringen.

– Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Rødt ønsker alle en slutt på pelsdyr-oppdrett. Vi håper at Fremskrittspartiet også ser at folk ønsker næringen bort. Ikke bare at den skal få mindre penger, sier Siri Martinsen i NOAH. De kjemper for dyrs rettigheter.

Mer fra Norge

På forsiden nå