Norge
Bildet viser en mann som jobber med planker ved et hus. Mange polakker jobber med å bygge hus i Norge. Dårligere tider gjør at det bygges mindre. Nå drar flere polakker hjem.

Nå reiser polakkene hjem

Det er dårligere tider i norsk økonomi. Nå reiser svenskene og polakkene hjem igjen.

Det kommer fortsatt arbeids-innvandrere til Norge. Men de er færre enn tidligere. Og flere enn før reiser hjem igjen. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er spesielt svensker, polakker og litauere som reiser hjem. Av polske statsborgere innvandret 2.600 til Norge i første kvartal, mens 900 forlot landet.

Flere tusen jobber har forsvunnet i Norge i det siste. Organisasjonen Norsk Industri mener at 200.000 kan bli arbeidsledige i løpet av de neste årene.

SSB har regnet på netto-innvandring. Det vil si hvor mange det er som kommer til Norge, minus hvor mange det er som drar. Sammenlignet med første kvartal i fjor, gikk netto-innvandringen blant polakker ned med 28 prosent. Det ble 51 prosent færre litauere og 60 prosent færre svensker. Blant svenskene innvandret nær 1.100, mens 800 dro hjem.

Ikke siden 2007 har det økt så lite i tallet på mennesker i Norge. Folketallet i Norge er nå 5,18 millioner mennesker. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Vil har flere arbeids-innvandrere

LES OGSÅ: – Økonomi blir viktig i valgkampen

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå