Norge

Bussene fortere fram

Mange elbiler kan ikke lenger bruke kollektivfeltet på E18 inn til Oslo. Nå kommer bussene fortere fram.

Fra 1. juni ble reglene for å kjøre elbil i kollektivfeltet på E18 endret. Nå må elbiler i Asker og Bærum ha passasjer i rushtiden. Nå suser bussene forbi. Det bruker to tredjedeler av tiden. Før brukte bussen fra Holmen i Asker 27 minutter til Lysaker. Nå bruker den 9 minutter, melder NRK.

Reglene er endret fordi de skal arbeide i mange tunneler i Oslo i tiden framover. Enslige bilister kan få bøter på 4.200 kroner hvis de kjører alene uten passasjer i bilen. Dette gjelder mellom klokka 7 og 9 på morgenen inn til Oslo, og fra klokka 14 til 18 på vei ut fra Oslo. – Vi har sett at det er bedre plass i kollektivfeltet på E18 nå, uten at vi har telt elbilene. Vi skal lage en statistikk over dette etter hvert, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Vegvesenet.

LES MER HER: Elbiler fyller opp kollektivfelt

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå