Norge

Bombe-eksperter er ferdige med jobben

En vekter ble skutt i brystet natt til onsdag. Politiet fant også noe som likner en bombe på stedet. Det var ikke sprengstoff.

En vekter ble natt til onsdag skutt på Blindern i Oslo. Han hadde på seg en vest som beskyttet mot skuddet. Han ble derfor ikke alvorlig skadd.

Politiet fant noe som likner en bombe på samme stedet. Bombe-eksperter i politiet undersøkte funnet. Rundt klokken 12 var de ferdige, skriver Oslo politidistrikt på nettsamfunnet Twitter. De har fremdeles ikke funnet gjerningsmennene.

Det viser seg også at tingen ikke hadde sprengstoff i seg. Men den var laget for å likne en bombe, ifølge politiet på Twitter.

Politiet fant også en jakke ved en T-banestasjon. Den kan høre til en av gjerningsmennene.

Skytingen skjedde på universitets-området på Blindern i Oslo. Politiet jakter på to personer. Store deler av området var sperret av. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) holder tett kontakt med politiet.

De fant tingen nær Apalveien og fysikkbygningen, melder nyhetsbyrået NTB.

Politiets bombegruppe undersøkte det som kunne være en bombe i en plastpose.

Det har vært mye politi på stedet. De måtte passe på at folk ikke kom for nær.

Vekteren oppdaget de to personene. Han forsøkte å få kontakt med dem. Da begynte de å løpe. Så snudde den ene seg og skjøt flere ganger mot vekteren. Det sier Vidar Pedersen i politiet til avisa VG.

En av personene skal være ca 175 centimeter høy og hvit i huden. Han skal ha snakket engelsk. Han hadde på seg rød caps, svart jakke og grå sko.

Også på Magnor i Hedmark var det skyting. En person i slutten av 30-årene ble truffet sent tirsdag kveld.

Han er ikke alvorlig skadd, ifølge VG.

Politiet jakter også her på minst to personer. De rekner med de har våpen og er ustabile.

Siste utgave

På forsiden nå