Norge

Nå starter valgkampen for fullt

Partiene får kjørt seg både om sykehus, kommuner som skal slås sammen og om staten er en god eier. Onsdag starter Arendalsuka.

Flere partier startet valgkampen i forrige uke. Men nå kommer flere debatter inn. Politikere, næringsliv og organisasjoner deltar på Arendalsuka fra onsdag 12. til mandag 18. august. Flere statsråder skal delta i debatter. Blant annet skal det snakkes om helse, om staten er en god eier, kommunenes oppgaver og om universiteter er gode nok.

Audun Lysbakken i Sosialistisk Venstreparti (SV) synes de andre partiene har vært kjedelige i valgkamp-starten.

– Høyre og Arbeiderpartiet (Ap) krangler høyt i alle kanaler. Men stort sett om saker hvor det er vanskelig å forstå hva de egentlig er uenige om, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Høyre og Ap slåss om makten i de største byene.

– Men det storbyene trenger er ikke maktskifte – det er ny politikk og nye ideer. Og det har ikke akkurat starten i valgkampen hatt for mye av, sa Lysbakken.

Onsdag møtes lederne av ungdomspartiene til debatt i Arendalsuka. Hvordan sikre at eldre lever aktivt og sunt, er tema når Fremskrittspartiet Carl I. Hagen deltar i debatt torsdag.

Sjefredaktør Gerard Biard i det franske magasinet Charlie Hebdo kommer til Arendalsuka. Han skal fredag snakke om ytringsfrihet. Magasinet ble angrepet av to menn med våpen i februar. De skjøt og drepte mange i redaksjonen.

Samme dag blir det debatt om staten er en dårlig eier.

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland gjester den politiske uka lørdag 15. august. Hun vil blant annet snakke om verdens-samfunnet, klima og likestilling.

Mandag er temaet kommuner som skal gå fra mange til få. Kommer de til å løse oppgavene bedre?

Samme dagen samles partiledere til debatt. Den sendes på NRK.

På tirsdag 18. august kan folk høre på debatten om helse i hver krone. Da snakkes det om alle sykehusene bør får fortsette, eller om fagmiljøer bør samles på færre sykehus. Og om hvordan pengene i sykehus-Norges bør brukes.

LES OGSÅ HER: – Økonomi blir viktig i valgkampen

Siste utgave

På forsiden nå