Norge

Siv Jensen og Arbeiderpartiet krangler

Siv Jensen mener Arbeiderpartiet driver en uredelig valgkamp. Den politiske kranglingen før valget er i gang.

Valgkampen er i gang, uten tvil. Leder for Fremskrittspartiet (Frp) og finansminister Siv Jensen kritiserer Arbeiderpartiet (Ap). Hun mener de tøver, overdriver og ikke sier ting som de er i starten av årets valgkamp.

Politikere i Ap sier at regjeringens kutt i skattene bare kom de aller rikeste til gode. Mens folk flest fikk en 50-øring om dagen i skattekutt. Denne påstanden er Jensen lei av.

– Jeg synes påstanden er hul, tom og dum. Jeg har veldig lite til overs for det, rett og slett. Jeg hadde satt mye mer pris på om de begynte å diskutere skjevhetene i skattesystemet. Der er Norge er i ferd med å tape konkurransen med land rundt oss, sier finansministeren til nyhetsbyrået NTB.

Jensen sier at de har fjernet arveavgiften, avgiften for båtmotorer og at de har kuttet i forskjellige bilavgifter.

– Det er tøv å hevde at dette ikke kommer folk flest til gode. Det er nemlig ikke alle som har råd til å kjøpe seg en Tesla. Og for dem betyr disse lettelsene noe, sier Jensen. En Tesla er en dyr elbil.

– Halvparten av regjeringens skattekutt går til de fem prosent rikeste i Norge. Det har Statistisk sentralbyrå regnet ut. Det er milevis unna det Frp sier om at skattekuttene skal komme folk flest til gode, svarer Marianne Marthinsen. Hun er Aps finanspolitiske talsperson.

Ap-leder Jonas Gahr Støre utfordrer av og til Jensen. Han sier at Ap har spurt Finansdepartementet om bevis på at regjeringens skattelettelser gjør at økonomien vokser. Men de har ikke fått positivt svar. Jensen sier at det ikke stemmer.

– Ap vet innerst inne at effekten av skattelettelser kommer senere. Det store problemet er likevel at Ap ikke lytter til hva som blir sagt. Jeg hører Jonas si at næringslivet ikke er opptatt av skattelettelser. Det har jeg vanskelig for å tro stemmer. Da må han ha valgt ut noen få bedrifter, for å si det sånn, sier Jensen.

Finansministeren mener at venstresida overdriver når de sier hvor dårlig det går med økonomien i kommunene. Hun mener det de sier om arbeidsledighet er usaklig.

– Arbeidsledigheten øker. Vi opplever nå det høyeste antallet ledige på over 20 år. Særlig blant ungdom er arbeidsledigheten høy. Det er beklagelig at regjeringen ikke tar dette på større alvor, svarer Marthinsen.

Siste utgave

På forsiden nå