Norge
Bildet viser en parkeringsplass. Den er full av vann. En person på firhjuling kjører gjennom vannet.

Stengte veier og jernbane

Det regnet kraftig onsdag og natt til torsdag. Det fører til stor fare for flom.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sender ut varsel når det er fare for flom. Natt til torsdag sa NVE at flomfaren i Oslo, Oppland og Akershus er på nivå tre. Det er nest høyeste nivå.

I går varslet NVE om flom i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud.

Grunnen til at det er fare for flom er at det regnet kraftig på onsdag. Også torsdag er det ventet mye regn.

Regnværet onsdag fører til store problemer. Flere steder i landet er veier og jernbane stengt.

Riksvei 7 mot Hallingdal fra Østlandet er stengt torsdag morgen på grunn av et jordras. Raset var 60 meter bredt. Det tok med seg deler av veien og togsporet ut i innsjøen Krøderen i Buskerud. Det melder avisa VG.

Raset gikk på grensen mellom kommunene Flå og Krødsherad i Buskerud. Politiet fikk melding om raset ved femtiden torsdag morgen. Det er ikke meldt om at noen er skadet.

Også Bergensbanen er stengt på grunn av raset. Det er usikkert om den kan åpne igjen på torsdag. Passasjerene på Bergensbanen fraktes med buss mellom Hønefoss og Ål.

Også riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og riksvei 50 på strekningen Hol-Aurland er stengt. Politiet ber folk kjøre E16 over Filefjell i stedet. E135 over Haukeli er også en mulighet, skriver avisa Aftenposten.

Broen ved Leirsund på Romerike er stengt på grunn av vann-mengdene. Bilister må kjøre via Frogner og Skedsmokorset. Omkjøringen er skiltet, sier politiet til avisa Aftenposten.

Også Hexebergveien i Gjerdrum og Sørum må stenges på grunn av flom. Det melder politiet.

Mer fra Norge

På forsiden nå