Norge

– Breivik kan bli skadet av isolasjon

Anders Behring Breivik soner i Skien fengsel. Han er mye isolert. Det kan være skadelig for ham, sier Sivilombudsmannen.

Anders Behring Breivik soner i Skien fengsel. Det er han veldig mye alene. Det kan være skadelig for ham, ifølge Sivilombudsmannen. Det melder kanalen NRK.

Breivik ble dømt for terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya i 2011. Han ble dømt til 21 års forvaring.

Breivik er en av fangene i Norge som behandles strengest. Han får ikke møte noen andre innsatte. Han får heller ikke ha besøk. Den eneste han møter, er en profesjonell besøks-venn. De snakker sammen gjennom en glassvegg, ifølge avisa Dagbladet.

I sommer besøkte Sivilombudsmannen Skien fengsel. Da ble avdelingen som Breivik soner ved, undersøkt. I rapporten står det at isolasjon kan ha alvorlige følger.

– De er godt kjent at isolasjon kan ha alvorlige konsekvenser. Det kan være farlig for den innsattes psykiske helse. Og det gjør at faren for selvmord blir større, står det i rapporten, ifølge Dagbladet.

Ombudsmannen mente at fengselet burde gjøre noe for at faren for skader skulle bli mindre. Og nå har det skjedd noen endringer. Nå får han spille spill og lage mat sammen med de ansatte én gang i uken. Det skjer i et fellesskaps-rom, skriver kanalen NRK.

I tillegg trenger han ikke å bruke håndjern når han er i luftegården.

Breivik har tidligere klaget på hvordan han har det i fengsel. I sommer saksøkte han staten. Breivik mente forholdene i fengselet var umenneskelige.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå