Norge

Vi spiser mindre kjøtt

I 2014 spiste nordmenn 50,7 kilo kjøtt hver. Det er nesten en kilo kjøtt i uka. Men det er likevel mindre enn før.

Vi spiste mindre kjøtt i 2014 enn i 2013. Det kommer fram i rapporten «Kjøttets tilstand 2015».

Totalt spiste vi 3 prosent mindre kjøtt i 2014 enn i 2013. Det vil si 1,6 kilo mindre kjøtt per år per innbygger.

For å være sunn, bør man spiser mer fisk, grove kornprodukter og grønnsaker. Bearbeidet kjøtt bør man spise mindre av. Det sier Helsedirektoratet til nyhetsbyrået NTB.

Ifølge Helsedirektoratet bør du ikke spise mer enn 500 gram rødt kjøtt i uka.

– En av tre kvinner spiser mer enn dette. Og over halvparten av alle menn, sier Linda Granlund. Hun er direktør i Helsedirektoratet.

Birger Svihus er professor i ernæring. Han synes endringene er små. Han mener likevel at nordmenn ikke trenger å endre vaner.

– Vi får mange viktige næringsstoffer fra kjøtt. Det er med på å beskytte mot overvekt. Hvis man spiser mindre kjøtt, kan det være negativt for helsa til folk, sier Svihus til avisa Nationen.

Siste utgave

På forsiden nå