Norge
Bildet viser båter som søker i havet.

Alle døde trolig da helikopter styrtet

Et helikopter styrtet ved Sotra i Hordaland. Det var 13 personer om bord. Alle er trolig døde.

Fredag klokka 12.00 styrtet et helikopter utenfor Sotra i Hordaland. Helikopteret var på vei fra oljefeltet Gullfaks B. Det skulle til Flesland lufthavn i Hordaland.

Det var 13 personer om bord, 11 passasjerer og to flyvere. 11 av de om bord var nordmenn. Én var fra Storbritannia, en annen fra Italia. Alle passasjerene jobbet i selskapet Statoil.

Alle de 13 personene er trolig døde, sier politiet. 11 er funnet. Søket etter de to siste savnede fortsetter. De to svarte boksene fra helikopteret er også funnet. Det sier politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt fredag kveld.

Helikopteret ble funnet under vann. Det ble funnet på seks til sju meters dyp, opplyser Hovedrednings-sentralen (HRS). Rotoren er funnet på en holme ved siden av.

– Redningsaksjonen skjer på land og i vann. Alle nødetater er med. Mange dykkere er i aksjon, sa Jon Sjursø i HRS til avisa Aftenposten fredag ettermiddag.

Flere så at ulykken skjedde. Noen sier de har hørt en eksplosjon og sett røyk. Andre sier at de har sett at rotoren på helikopteret falt av. Så falt det i bakken.

– Det føk deler i luften. Den store rotoren falt mot en holme. Jeg er i sjokk. Dette er fryktelig, sier en kvinne til avisen Bergensavisen.

Helikopteret tilhører selskapet CHC Helikopter Service. Det har vært mange problemer med den typen helikopter før. Det skriver flere aviser.

– Vi jobber med å få oversikt. Vi har ikke det nå. Derfor kan vi ikke si hva som har skjedd. Vi jobber med å få informasjon om det, sier Claus Sonberg i CHC.

Luftfartstilsynet har satt sammen en krise-stab. Det samme har Flesland lufthavn gjort.

– Forferdelige meldinger om helikopter-styrten på Sotra. Jeg holdes orientert, skriver statsminister Erna Solberg på nettsamfunnet Twitter.

Mer fra Norge

På forsiden nå