Norge
Bildet viser geparden Kimani og ungene hennes i Dyreparken i Kristiansand.

Her er Norges første gepardunger

I helgen fødte geparden Kimani i Dyreparken i Kristiansand.

Geparden Kimani ble mamma for første gang i helgen. Hun bor i Dyreparken i Kristiansand i Aust-Agder. Dette er de første gepardungene som har blitt født i Norge. Kimani fødte fem unger. Dessverre hadde den ene ungen skader og døde etterpå, forteller Dyreparken.

Heldigvis går det bra med de andre ungene. De er fortsatt veldig små. Trolig veier de bare 400 gram hver. Dyrepasserne følger med via et videokamera.

- Vi følger nøye med. Kimani ser virkelig ut til å ha funnet roen. Hun slikker dem, steller dem og lar dem drikke melk. Hun viser gode morsinstinkter, sier Rolf-Arne Ølberg. Han jobber som veterinær og faglig leder i Dyreparken.

Både moren og ungene trenger ro. Det kan ta en stund før publikum får se dem.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå