Norge
Bilde 1 av 2

Helt sikkert slutt for Ryanair på Rygge

Selskapet Ryanair har bestemt seg. De stenger basen sin på Rygge flyplass i Østfold.

Onsdag meldte Ryanair at de har tatt en endelig avgjørelse. De vil stenge basen de har på Rygge flyplass utenfor Moss i Østfold.

– Vi har triste nyheter. Triste nyheter som vi må takke deres regjering for, sa David O'Brien, ifølge kanalen NRK. Han er kommersiell direktør i Ryanair.

Ryanair sier at de slutter på grunn av regjeringens nye flypassasjer-avgift. Den innebærer at folk må betale 88 kroner i avgift.

Ryanair mener at avgiften vil skape dårligere trafikk. De vil derfor ikke lenger ha base på Rygge. Selskapet har hatt fly parkert der. Det innebærer at de har flydd mye til og fra flyplassen.

Når Ryanair stenger basen, må flyplassen legge ned. Det har styret for Rygge bestemt. Ryanair må beholde basen sin for at økonomien skal fungere, sier styret. Uten basen vil trafikken falle fra 1,6 millioner passasjerer i fjor, til under 500.000. Det skriver NRK.

Styret har bestemt at trafikken slutter å gå fra Rygge 1. november i år.

Ryanair vil fortsette å fly til og fra Gardermoen utenfor Oslo. De kan starte med ruter der allerede fra september, ifølge NRK. Selskapet vil også fly fra Torp utenfor Sandefjord i Vestfold.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå