Norge

Nei til Kristiansand

Folk i fire kommuner på Sørlandet vil ikke slå seg sammen med Kristiansand.

Folk i kommunene Birkenes, Lillesand, Søgne og Songdalen sier nei til Kristiansand. De vil ikke lage en stor kommune. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mandag stemte folk i de fire kommunene. De skulle si ja eller nei til om de skulle bli en del av en stor kommune. Søgne og Songdalen kunne også velge hverandre. Eller fortsette som i dag. Over seks av ti stemte nei til forslaget i Lillesand. I Kristiansand skal det ikke holdes noen folkeavstemning om sammenslåing.

Det var folkeavstemning i 20 kommuner mandag kveld. I nesten alle kommunene stemte de fleste nei til sammenslåing.

I Agder-fylkene sa de nei også i Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal og Iveland. I Trøgstad i Østfold og i Kvinesdal i Vest-Agder sa folket også nei, skriver avisa Fædrelandsvennen. I Gjemnes i Møre og Romsdal stemte 51 prosent mot sammenslåing.

I Trøndelag var stemningen litt mer positiv. Nesten sju av ti i Levanger vil slå seg sammen med Verdal. Men i Verdal er færre positive. Der ville litt over to av ti slå seg sammen med Levanger.

I Os i Hedmark vil over halvparten ikke slå seg sammen med Røros. Men i Røros vil over seks av ti være sammen med Os. I Nordland sa Flaksland og Moskenes nei, mens Vestvågøy sa ja. Grantangen vil være alene.

Også Båtsfjord kommune i Finnmark og Storfjord kommune i Troms stemte mandag. Men der er resultatet foreløpig ikke klart.

Siste utgave

På forsiden nå