Norge

Snart klart for Øya

Torsdag fylles Tøyenparken i Oslo igjen med mennesker og musikk.

Øyafestivalen gjør seg klar for tre dagers musikk-fest i Tøyenparken. Mange store artister skal spille. Blant annet kommer artistene New Order, Highasakite, Mastadon og PJ Harvey. Det norske bandet Highasakite er populære, og skal spile på festivalen for tredje år på rad.

– Det er stor interesse for festivalen, sier Jonas Prangerød.

Haner PR-sjef for festivalen. Billettene er stort sett utsolgt. Noen få billetter selges ved inngangen til festivalen hver dag. Det er fordi festivalen vil unngå at billettene selges ulovlig på svartebørsen.

Siden den første Øyafestivalen i 1999, har festivalen holdt seg populær blant publikum. Tidligere var festivalen i Middelalderparken, men ble flyttet til Tøyenparken i 2014. Grunnen var at de trengte større plass.

– Vi har et ganske lojalt publikum. Mange kjøper billett lenge før programmet er klart. Jeg tror det er fordi de har gode opplevelser fra Øya, sier Prangerød.

Værmeldingen for Øyafestivalen er ikke like god som arrangørene håpet på. Fredag blir den våteste dagen, med 2,8 mm regn. Torsdag og lørdag skal bli uten regn. Prangerød tror det blir god stemning, uansett hvilket vær det blir.

– Tidligere har vi hatt både én og to dager med regnskurer. Vi har et ganske tålmodig publikum, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå