Norge

– Blir aldri ferdig med tapet av Kristin

I dag (tirsdag) starter en historisk rettssak. Roar Juel Johannessens datter ble funnet drept for 17 år siden.

12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i 1999. Hun skulle sykle for å bade med en venninne. Men hun kom aldri fram. Hun ble funnet ved skogen på Mørk i Vestfold 5. august for 17 år siden.

Roar Juel Johannessen er far til Kristin. Han håper at saken avsluttes nå. Rettssaken mot en 39 år gammel mann starter i dag (tirsdag) i Borgarting lagmannsrett.

– Jeg tenker på Kristin hver dag, sier faren til kanalen NRK.

Den tiltalte mannen ble dømt for drapet i 2001. Men så ble han frikjent. Mannen sier fortsatt at han ikke drepte Kristin.

Rettssaken som starter nå er historisk. Det har ikke skjedd før at noen som er dømt for drap, må møte i retten igjen i samme sak. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi er veldig lettet over at vi får rettssaken. Vi skulle fått den for 17 år siden. Men tapet av Kristin blir vi aldri ferdig med, sier Juel Johannessen til NTB.

Politiet har funnet nye spor i saken. De sier de har funnet arvestoffet DNA fra den tiltalte. Det ble funnet under neglene til Kristin. Politiet har brukt nye metoder for å finne DNA. Derfor ble mannen arrestert på nytt i fjor.

Rettssaken varer i tre uker framover.

LES MER HER: Vil åpne Kristin-saken igjen

LES MER HER: Ny rettssak mot mann i Kristin-saken

LES MER HER: 17 år gammelt drap i retten

LES MER HER: Kristins far: – Nå må dere vite hva dere gjør

LES MER HER: Siktet mann: – Jeg har ikke gjort det

Siste utgave

På forsiden nå