Norge

Se video: Møtte ulven på tur i Oslo

Kvinner på tur møtte to ulv i Østmarka. Filmet den med mobilen.

– Plutselig hoppet to ulver over veien rett foran oss!

Det sier Christin Oldebråten til Klar Tale. Hun var på treningstur i Østmarka i Oslo. De trakk bildekk bortover veien. Hun og to andre var på vei hjem da ulvene dukket opp.

– Ulvene jogget bortover veien foran oss. Jeg hektet av bildekket og jogget etter. Så hoppet den ut i grøfta.

Da hun kom nærmere satt ulven i skogen ved veien.

– Den satt bak et tre og så på meg en liten stund. Så forsvant den.

Men før den forsvant fikk hun filmet den med mobilen. Ulven er sky. Den liker ikke mennesker. Det er sjelden folk ser den, selv om den lever i nærheten av byen.

Oldebråten er mye i marka. Hun bor rett ved marka. Hun sover ofte under åpen himmel. Likevel er det første gang hun har sett ulv i skogen. Hun syntes det var kjempegøy.

– Ble du ikke litt redd?

– Nei! Ikke i det hele tatt. Jeg vokste opp i Uganda i Afrika. På savannen med afrikanske dyr. Flodhest er mye farligere enn ulv.

Også i Norge er det dyr hun er reddere for enn ulven.

– På sykkeltur i marka har jeg møtt elgku med kalv. De skal man passe seg for. Jeg holdt på å bli sparket ned. Ulven er som en litt stor rev. Den jakter ikke på oss.

MYE UTE: Christin Oldebråten er mye ute. Hun har sovet mange netter i Østmarka. Men det er første gang hun har møtt på ulv.

MYE UTE: Christin Oldebråten er mye ute. Hun har sovet mange netter i Østmarka. Men det er første gang hun har møtt på ulv.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå