Norge
Bildet viser silhuetten av en voksen med et barn på skuldrene. De står ved et vann. Foran dem er himmelen blå og sola skinner.

Nye varmerekorder i helgen

Flere steder vil få sin varmeste maidag noensinne.

31,1 grader. Det er den høyeste temperaturen som er målt i mai i Norge. Det skjedde i Gvarv i Telemark i 2012. Lørdag kan det bli enda varmere.

Det blir full sommer på Østlandet. Buskerud og Telemark får det varmeste været. Flere steder kommer til å slå sine egne rekorder, tror statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes.

– Jeg tror likevel ikke noen kommer til å komme over 31,1 grad, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Hun tror heller ikke Oslo slår rekorden på 29,9 grader. Men det er ikke utelukket. Rekorden har stått i nesten 130 år.

Pass likevel på. Det blir ekstra mye stråling fra solen. I Oslo, Trondheim og i Bergen er det stor fare for å bli solbrent. Husk solkrem og pauser fra solen.

– Det gjelder å nyte lørdagen. Allerede søndag er finværet slutt, sier Moxnes.

Såndag blir det ikke mer enn 12-14 grader på det varmeste på Vestlandet. I Oslo blir det 18 grader, men grått vær. I Trondheim skal det regne på søndag.

Finværet forsvinner fra Sør-Norge søndag, men det drar ikke nordover. Flere steder har det snødd fredag. Søndag skal det regne mye i Nordland.

Finnmark og Troms kommer neppe over fem grader i helgen. Vinden blåser inn fra havet. Ikke før i slutten av neste uke kommer det varmere vær.

– Jeg kan ikke love for mye, men kanskje det blir over ti grader etter hvert, sier Moxnes.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå