Norge

Jente siktet for knivdrap

En 17 år gammel jente ble stukket med kniv og døde. En 15 år gammel jente er siktet for drap.

Det skjedde i Kristiansand i Vest-Agder onsdag. To personer ble stukket med kniv i Kristiansand. Det skjedde inne på butikken Coop Obs på Sørlandssenteret.

17 år gamle Marie Skuland døde på sykehuset av skadene. En 23 år gammel kvinne er kritisk skadd, melder nyhetsbyrået NTB. Hun er operert på Sørlandet sykehus. Så ble hun fløyet til Oslo universitetssykehus.

Den drepte 17-åringen var sommervikar på Coop Obs.

– Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, kolleger og etterlatte, sier Tore Klovning til Fædrelandsvennen. Han er direktør i Coop Sørvest.

Jenta skal ha truet flere folk på senteret før hendelsen. Hun skrek og viftet med kniven, forteller vitner til NRK og avisa VG.

Politiet ønsker å snakke med vitner.

– Dette skjedde inne på et stort kjøpesenter med mange ansatte og mye publikum. Vi ber vitner om å melde seg, sier Hille. 

Politiet sier de kjenner den 15 år gamle siktede fra før. Hun hadde rømt fra et sted som drives av barnevernet. Politiet klarte ikke å avhøre henne onsdag kveld. Hun er psykisk syk.

– Hun er innlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Arendal, sier Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt..

Sørlandet sykehus har varslet Statens helsetilsyn om saken. Det melder NRK.  Statens helsetilsyn kan ikke kommentere saken før de har gått gjennom den.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå