Norge

1 av 9

India og Pakistan feiret

Det er 70 år siden India og Pakistan ble fri fra britisk styre. Se bilder fra feiringen.

India og Pakistan feiret nasjonaldagene sine. Det skjedde 14. august og 15. august. Begge landene feirer også 70-årsdag i år.

I 1947 styrte Storbritannia i landene. De kalte området Britisk India. Folk ble misfornøyde med britenes styre. De kjempet imot. Hinduen Mahatma Gandhi ble spesielt kjent for kampen. Han var imot vold.

Etter andre verdenskrig ga britene opp området. Natten mellom 14. og 15. august 1947 ble Britisk India delt i to. Det ble laget to nye stater som fikk styre selv.

Delingen skjedde for å få ett muslimsk og ett hinduistisk land. Muslimene fikk landet Pakistan. Hinduenes land ble til India. Rundt 14 millione flyttet fra hjemmene sine. Hinduer flyktet mot India. Muslimer flyktet mot Pakistan.

Det oppsto flere konflikter da l delingen. Ingen vet hvor mange som ble drept. Det kan dreie seg om så mange som 2 millioner mennesker. Landene er fortsatt uenige om området Kashmir. De har kjempet tre kriger om området. I dag har de kontroll over ulike deler av regionene. Kina styrer også en del.

Kilder: SNL, Wikipedia og Washington Post

LES MER HER: Cricket-kamp bringer dem sammen

LES MER HER: De vil ikke komme til Nobel-utdelingen

Mer fra Norge

På forsiden nå