Norge
Bildet viser Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund. Han ledet forhandlingene for pilotene i SAS sammen med Jan Levi Skogvang i Parat. Det ble ikke noe av pilotstreiken.

Det blir ingen SAS-streik

Torsdag ettermiddag vil flytrafikken gå som normalt igjen. Det ble ingen streik blant pilotene i SAS likevel.

Det ble likevel ingen streik blant pilotene i flyselskapet SAS. Flytrafikken vil gå som normalt igjen fra klokka 14.00 torsdag, sier Tonje Sund til kanalen NRK. Hun er pressekontakt i SAS.

– Men vi jobber intensivt med å få den i gang så snart som mulig, legger hun til.

Flyselskapet anbefaler reisende å møte opp til vanlig tid på flyplassene. Dersom de ikke har fått beskjed om at flyet er innstilt. De vil informere mer om situasjonen utover dagen.

SAS innstilte til sammen hundre avganger før klokka 14.00 torsdag. Det var på grunn av den store faren for streik. Slik ville de skape minst mulig følger for de reisende. Jan Levi Skogvang representerer arbeidstaker-organisasjonen Parat. De håper det tar kortest mulig tid å få flytrafikken tilbake til normalt igjen, sier han til nyhetsbyrået NTB.

– Vi har sagt til våre kolleger at de skal møte på jobb som planlagt. SAS gjør alt de kan for å gi sine beskjeder til kabinansatte for å få alt på plass. Noen avlysninger vil det sikkert bli. Men i løpet av torsdag ettermiddag tror jeg det meste er på plass igjen, sier han.

Løsningen på konflikten kom rundt klokka 04.00 natt til torsdag. Da hadde Norsk Flygerforbund og Parat møtt motparten NHO Luftfart og SAS. De hadde snakket sammen på Riksmeklerens kontor klokka 14.00 onsdag.

– Vi har fått oppfylt for våre viktigste krav. Dette gjør at vi kan anbefale avtalen for våre medlemmer, sier Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund og Jan Levi Skogvang i Parat. De ledet forhandlingene.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå