Norge
Bildet viser utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg. Brende gir seg som utenriksminister. Han skal bli president for organisasjonen World Economic Forum.

Slutter som utenriksminister

Utenriksminister Børge Brende slutter i jobben. Han blir isteden president i World Economic Forum.

Børge Brende har takket ja til jobben som president i World Economic Forum (WEF). Dermed slutter Høyre-politikeren i jobben som utenriksminister. Han slutter i midten av oktober.

Brende vender dermed tilbake til organisasjonen han var direktør og nestleder for i 2008 og 2009. Han var og administrerende direktør fra 2011. Så ble han utenriksminister i Erna Solbergs regjering høsten 2013.

Brende bestemte seg for å takke ja til jobben denne uka. Han bestemte seg etter stortingsvalget mandag. Det sa Brende i et møte med pressen fredag ettermiddag. Der var også statsminister Erna Solberg til stede.

– Fram til jeg tiltrer er jeg utenriksminister for Norge på heltid. Jobben som president i WEF vil jeg si mer om når jeg har startet, sa Brende.

Statsministeren sa at hun kommer med denne nyheten nå. Selv om det er over fire uker til Brende bytter jobb.

– Slike nyheter har en tendens til å komme ut. Jeg har bedt Brende om å fortsette til etter trontale-debatten og statsbudsjettet er lagt fram. I denne tiden kan han ikke kommentere saker som handler om WEF, sa Solberg.

Statsministeren vil ikke si noe om hvem som overtar etter Brende:

– Det kommer jeg ikke til å svare på. Jeg har god tid til å bestemme meg, så står dere fritt til å spekulere. Men det er bare én som vet, og hun kommer ikke til å si noe, sa Solberg.

Mer fra Norge

På forsiden nå