Norge

Midt-Norge får det beste været

Til helga blir det typisk høstvær. Det fineste været er det Midt-Norge som får.

Et høytrykk er i ferd med å legge seg over Midt-Norge.

– Midt-Norge vil få mye fint vær de neste dagene. Det kan komme litt regn på lørdag og litt skyer på fredag. Ellers er det mye fint vær i vente, sier Aslaug Skålevik Valved. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Både nord og sør for dette høytrykket blir det regn.

– Spesielt i Agder kommer det ganske mye regn fra fredag til søndag. Dette blir overvåket ekstra, og det er mulig det blir sendt ut et eget varsel om dette, sier Valved.

I uka har det vært flere spesielle værfenomener. Orkanen Ophelia har herjet over Irland. Det har ført med seg varm luft opp fra sør og inn over Norge.

Luften har blant annet tatt med seg røyk fra skogbrannene i Portugal og sandkorn fra Sahara. Flere steder kjente folk røyklukt tirsdag.

Disse små partiklene gjorde himmelen rød over deler av Norge mandag. I Sverige reagerte mange på en unormalt mørk himmel.

De neste dagene blir det mer vanlig høstvær.

– Det meste av regnet i Sør-Norge kommer i Agder. Det ser også ut til at det blir mer regn på Østlandet enn på Vestlandet, sier meteorologen.

Hun sier at det også kommer til å blåse mer. Foreløpig er det ikke mye sterk vind.

– Men vi skal nok følge med, sier Valved.

Nord-Norge får byger med regn de neste dagene. Noen steder blir det ganske kjølig luft.

– Det blir litt snø, spesielt på Finnmarksvidda og i Øst-Finnmark.

I Sør-Norge blir den høyeste temperaturen mellom 10 og 12 grader. Det blir litt kaldere mot helga, spesielt i Oslo. Her kan temperaturen på natta komme ned i 2 grader.

Også ved fjellet Mannen i Møre- og Romsdal er det meldt kaldere vær framover. Det er godt nytt for de som bor i området. De fikk onsdag morgen flytte hjem igjen. De hadde vært evakuert i nærmere en uke.

De siste ukene har det ustabile fjellpartiet Veslemannen beveget mye på seg. Men kaldere vær og lite regn gjør at fjellpartiet ikke beveger så mye på seg.

Mer fra Norge

På forsiden nå