Norge
GLATT: Det er snø og glatt flere steder i landet. Politiet ber folk kjøre forsiktig.

Det snør i flere fylker

Det snør flere steder i Sør-Norge. Glatte veier har allerede skapt problemer.

– Snøen faller stort sett på Østlandet vest for Oslo, i Telemark og på Sørlandet. Det er også noen snøbyger på Vestlandet, men her er mesteparten over. Det sier Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til nyhetsbyrået NTB.

Hansen sier at det foreløpig snør lite. Nedbøren kommer først og fremst som regn langs kysten. I fjellet er det mer snø.

– I Sirdal i Vest-Agder har det snødd 11 centimeter. Oppe i fjellet ved Haukeliseter i Telemark har det falt 20 centimeter snø. Geilo i Buskerud har fått 7 centimeter, sier Hansen.

Meteorologisk institutt sendte ut advarsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø. Varselet er for Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud tirsdag formiddag.

Snøen har allerede skapt problemer på Vestlandet. På E39 utenfor Egersund i Rogaland skjedde det et par uhell med biler i dag tidlig.

– Det er snø og glatt vei. Dårlig sikt. Det gir problemer spesielt for lastebiler, sier Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Det er ventet at mye av snøen langs kysten på Vestlandet og Sørlandet smelter raskt.

Vest politidistrikt melder også om snø på veiene.

– Det er et varsku til folk som skal ut og kjøre. Det kan være glatt, og det er store lokale variasjoner, sier Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

I Harstad i Troms la politiet ut denne meldingen på nettstedet Twitter:

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå