Norge
Bildet viser en julenisse som vinker.

Slik blir været i jula

Det blir ingen kald, hvit jul i år.

Folk på Vestlandet må finne fram paraplyen. Det vil regne og blåse fram mot helgen. Dette ruskeværet kan til og med nå til Trøndelag.

– Det kommer et kraftig lavtrykk. De vil gi regn i vest fram til julaften, sier meteorolog Magnus Ovhed til Klar Tale. Han jobber ved Meteorologisk institutt.

Så vestlendingene kan trolig glemme hvit jul. De må regne med plussgrader og vind. I Bergen kan det regne hele 7 millimeter på lille julaften, ifølge yr.no. Det blir ikke noe bedre i byer som Førde og Stavanger.

– I Nord-Norge blir det heller ikke kaldt. Men nedbøren kommer som snø før jul, sier han. I romjula slutter det å snø. I byen Bodø blir det noen få minusgrader. Det gjelder også for Tromsø.

– Østlandet slipper unna regn og snø. Men det blir ikke kaldt der heller, ifølge Ovhed. Han tror at østlendingene til og med får se sola. På fredag er det meldt strålende sol i Oslo.

Folk på Sørlandet kan også glede seg over pent vær. Men hvit julesnø får heller ikke sørlendingene. Det meldes om opptil seks varmegrader i julehelga.

Værvarselet til storm.no er litt annerledes enn yr.no sitt. Oslo kan forvente regn tirsdagen etter jul, ifølge storm.no. Yr melder ingen nedbør. Storm melder mer regn i Bergen enn Yr. Det gjelder også for Bodø i Nord-Norge.

Mer fra Norge

På forsiden nå