Norge
Bildet viser politi og en politibil.

Blod hører til savnet kvinne

Politiet har funnet blod to steder i Brumunddal. Det hører til savnede Janne Jemtland.

Det er funnet blod på to steder i Brumunddal. Begge funnene av blod kommer fra savnede Janne Jemtland. Det bekrefter politiet.

Søndag ettermiddag fikk politiet i Hedmark tak i en gravemaskin. Den ble bruk i søket etter den savnede 36-åringen.

– Det er for å undersøke noen hauger med gjødsel på et jorde, sier Frode Hjulstad til avisa Hamar Arbeiderblad. Han er innsatsleder i politiet.

Politiet avsluttet letingen rundt klokka 17 søndag. Årsaken er at det var blitt for mørkt. Det sier politiet til kanalen NRK.

Småbarnsmoren Janne Jemtland ble sist sett 29. desember. Politiet sier at det kan ha skjedd noe kriminelt da hun forsvant.

Lørdag fant det blod på sted nummer to. Søndag ble det bekreftet at blodet kommer fra savnede Jemtland. Det sier Innlandet politidistrikt.

Blodet ble funnet nær Lillehaugvegen og Ånerudvegen i Brumunddal. Torsdag fant politiet det første sporet av blod. Det ble funnet omtrent en kilometer unna.

Begge steder er blodet funnet i veikanten. En av teoriene til politiet er at Jemtland kan ha blitt påkjørt. Det har politiet bekreftet.

– Men det er bare en av teoriene. Vi jobber bredt. Men funn 1 og funn 2 er begge langs veien. Så det har trolig noe med kjøretøy å gjøre, sier André Lillehovde van der Eynden til nyhetsbyrået NTB. Han er politiadvokat.

Politiet har sperret av et område. Det er rundt det siste stedet hvor de fant blod. Innenfor sperringen ligger det en gård.

– Vi etterforsker saken bredt med hjelp fra Kripos. Det er satt i gang flere undersøkelser i området. Blant annet utvidet søk etter savnede. Vi får hjelp fra Sivilforsvaret, opplyser politiet.

Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem natt til fredag 29. desember. Hjemmet deres ligger i Brennliroa i Veldre. Hun ble meldt savnet av sin ektemann nyttårsaften.

Politiet føler seg relativt sikre på hvor kvinnen var. Det er fram til hun gikk fra huset sitt klokka 2 natt til 29. desember. Men derfra har politiet ingen spor fra henne. Bortsett fra et signal fra mobilen hennes og blodet. Signalet fra mobilen ble fanget opp 5.50 samme morgen.

Politiet ber fortsatt folk som kan ha sett noe, om å melde seg for politiet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå