Norge
Bildet viser folk som tar opp en gummibåt på land. I båten ligger liket at Janne Jemtland.

Nekter skyld i drapet på Janne

Ektemannen sier at han ikke er skyldig i drap på Janne Jemtland. Men han innrømmer at han har noe med drapet å gjøre.

Janne Jemtland har vært savnet siden 29. desember 2017. Hun ble funnet i elva Glomma i Hedmark lørdag.

Politiet ber om tips fra folk. De lurer på om folk har sett noe uvalig der liket ble funnet. Det er ved Eidsbrua i Våler kommune.

Politiet har en teori om hvordan Jemtland ble drept, melder NRK. Men De vil ikke forklare hva mannen har sagt i avhør.

– Vi kan ikke gå ut med hvordan vi mener hun ble drept nå, sier André Lillehovde van der Eynden til nyhetsbyrået NTB. Han er politiadvokat.

Ektemannen er siktet for forsettelig drap. Det er å drepe noen med vilje, men ikke planlegge det på forhånd. Ektemannen nekter skyld. Men han har forklart at han har noe med drapet å gjøre, ifølge NRK.

36 år gamle Jemtland ble meldt savnet fra Brumunddal i Hedmark 29. desember. Ektemannen kritiserte politiet tidlig i saken. Han sa de brukte for lang tid på å starte letingen etter Janne.

Ekteparet hadde to barn sammen. De er 11 og 13 år gamle.

– Jeg skal ta vare på barnas interesser. De er i en spesielt sårbar alder. Det gjør dette ekstra vanskelig, sier Inger Johanne Reiestad Hansen til NRK. Hun er bistands-advokat for barna.

Ektemannen ble dømt for vold på 1990-tallet, ifølge kanalen TV 2. Han skal ha vært med i mijøet til Arne Myrdal. Han ledet Folkebevegelsen Mot Innvandring. I 1991 var mannen også med i det såkalet «slaget om Brumunddal». Da ble det stor slåsskamp i Brumunddal mellom antirasister og folk som støttet Myrdal.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå