Norge
REGLER: Trond Giske i Arbeiderpartiet brøt regler de har i partiet for hvordan medlemmer skal oppføre seg.

– Giske brøt Aps regler

Trond Giske brøt reglene de har i Arbeiderpartiet. Det mener Ap.

Trond Giske var tidligere nestleder i Arbeiderpartiet (Ap). Han måtte slutte i jobben. Det skjedde etter varsler om upassende oppførsel mot kvinner. Nå mener Ap at han brøt partiets regler for hvordan en skal oppføre seg. Det gjelder retningslinjer om seksuell trakassering. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Partiets vurderinger er fortalt videre til hver av dem som varslet og Trond Giske. Arbeiderpartiet vil ikke gi flere kommentarer til de enkelte varslene, skriver Ap i en pressemelding. Det er av hensyn til dem saken gjelder.

Folk som støtter Giske, mener det er veldig urettferdig.

Trond Giske er sykmeldt. Derfor har han ikke fått svart på anklagene, sier advokatene hans. Fylkesordfører Tore Sandvik og to medlemmer reagerer. De synes det er feil at Ap har avgjort saken uten Giskes svar.

– Om det stemmer at de bare har hørt fra varslerne. Da er dette i strid med grunnleggende rettsprinsipper. Det gjør at konklusjonen blir vanskeligere å tro på, skriver Tore Sandvik i en tekstmelding til Trønder-Avisa. Han er fylkesordfører i Trøndelag.

Giske er fortsatt representant på Stortinget for Arbeiderpartiet. Men han har ingen andre verv for partiet. Derfor vil ikke Ap gjøre noe mer, skriver de.

Ap sier at Giske har fått beskjed om hva varslene inneholder.

– Hans advokater har kunnet se alt materiale i sakene. De har snakket med partiets advokat hele tida, ifølge Ap.

Trond Giske ble først fritatt fra vervet som nestleder. Så sluttet han. Bakgrunnen var at partiet hadde mottatt flere varsler mot ham. Kvinner anklaget ham for seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Giske har beklaget sin oppførsel. Han skrev likevel på Facebook at noen av varslene var falske.

Giske har hatt mange ulike roller som politiker. Han har blant annet vært statsråd.

Ap har fått varsler om andre personer enn Trond Giske. Siden midten av desember er de fått flere enn 20 varsler.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå