Norge
Bildet viser kisten til Janne Jemtland. Oppå stå et bilde av henne. Lys og blomster var lagt rundt kisten med Janne Jemtland. Hun ble begravet fra Veldre kirke i Hedmark fredag.

Janne Jemtland ble begravet

Minnene om tobarnsmoren samler hele bygda, sa sogneprest.

Den drepte tobarnsmoren Janne Jemtland ble begravet fredag. Minnene om henne samler hele bygda. Det sa sogneprest Katrin Wiegmann i seremonien i Veldre kirke i Hedmark.

– Alle vi som er her i dag, er i en situasjon som ingen vil være i. Det er tøft, vanskelig og forferdelig trist, sa Wiegmann. Veldre kirke i Brumunddal var helt full, skriver avisa Ringsaker Blad.

Både familie, venner og andre sørgende hadde møtt opp. De tok et siste farvel med Janne Jemtland. Sognepresten sa at minnene om 36-åringen samler folket i bygda.

– Det er et hav av spørsmål uten svar. Et helt samfunn har fulgt med. Sorgen er stor. Og familien må ta inn over seg at Janne ble revet bort så altfor tidlig. Minnene om Janne samler oss, sa Wiegmann ifølge avisa VG.

To gutter har mistet moren sin. Jemtlands familie hadde bedt mediene og andre om å vise respekt ved begravelsen. Det var for å beskytte familien og barna i sorgen.

Janne Jemtland ble borte natt til 29. desember. Hun ble meldt savnet dagen etter. I 15 dager var hun savnet. Fredag 19. januar undersøkte politiet eiendommen og huset hennes. Det bodde hun sammen med ektemannen og de to barna.

Der fant politiet viktige spor. De førte til at mannen ble siktet for drap. Dagen etter viste han et sted i elva Glomma til politiet. Der ble den døde kvinnen funnet.

Jemtlands ektemann mener han ikke har straffskyld for drap. Han skal ha sagt at han og kona kranglet. Det var årsaken til handlingen som gjorde at hun døde. Det skrev avisa Hamar Arbeiderblad onsdag. Dette har ikke politiet villet kommentere.

– Hans stilling til siktelsen er den samme. Det sa Ida Andenæs til avisa samme dag. Hun er hans forsvarer.

Terje Opheim er Janne Jemtlands bror. Han har startet et minnefond for å hjelpe sønnene hennes. Der kan folk som vil hjelpe, sette inn penger.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå